Kuracie mäso v batôžku
08.06.2015 12:14SUROVINY NA 4 PORCIE:
- kuracie prsia
- kuracia pečeň
- prerastená údená slanina
- jablko
- lístkové cesto
- drvená rasca
- zmes korenia na hydinu
- žĺtok na potretie
Postup receptu:
- Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, okoreníme zmesou korenia na kurča. Bravčovú pečeň nakrájame na zhruba rovnaké plátky a orascujeme. Slaninu na tenké plátky. Jablko na hrubšie kolieska zbavené jaderníka.
2.Kuracie prsia zprudka orestujeme na panvici len toľko aby sa mäso zatiahlo, odložíme a vo výpeku orestujeme pečeň a nakoniec kolieska jablka. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenšie, alebo použijeme už rozvaľkané cesto... mäso necháme mierne vychladnúť
3.lístkové cesto nakrájame na väčšie štvorce... do stredu uložíme plátok kuracieho mäsa, slaninku, mäso koliesko jablka a na vrch pečeň.... aby sa nám to lepšie balilo prepichneme vežičku špajdlou,...
4.mäso zabalíme - vytvoríme batôžtek a hore previažeme potravinárskym motúzkom..
5.potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200°C asi 15 minút
6.podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom
https://dobruchut.azet.sk/recept/47443/fotorecept-kuracie-maso-v-batozku/