Kuracie mäso v batôžku

08.06.2015 12:14

SUROVINY NA 4 PORCIE:

  • kuracie prsia
  • kuracia pečeň
  • prerastená údená slanina
  • jablko
  • lístkové cesto
  • drvená rasca
  • zmes korenia na hydinu
  • žĺtok na potretie

Postup receptu:

 
  1. Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, okoreníme zmesou korenia na kurča. Bravčovú pečeň nakrájame na zhruba rovnaké plátky a orascujeme. Slaninu na tenké plátky. Jablko na hrubšie kolieska zbavené jaderníka.

Fotorecept: Kuracie mäso v batôžku

2.Kuracie prsia zprudka orestujeme na panvici len toľko aby sa mäso zatiahlo, odložíme a vo výpeku orestujeme pečeň a nakoniec kolieska jablka. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenšie, alebo použijeme už rozvaľkané cesto... mäso necháme mierne vychladnúť

Fotorecept: Kuracie mäso v batôžku

3.lístkové cesto nakrájame na väčšie štvorce... do stredu uložíme plátok kuracieho mäsa, slaninku, mäso koliesko jablka a na vrch pečeň.... aby sa nám to lepšie balilo prepichneme vežičku špajdlou,...

Fotorecept: Kuracie mäso v batôžku

4.mäso zabalíme - vytvoríme batôžtek a hore previažeme potravinárskym motúzkom..

Fotorecept: Kuracie mäso v batôžku

5.potrieme vajíčkom a dáme piecť na 200°C asi 15 minút

Fotorecept: Kuracie mäso v batôžku

6.podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom

Fotorecept: Kuracie mäso v batôžku

https://dobruchut.azet.sk/recept/47443/fotorecept-kuracie-maso-v-batozku/